Farnosť Božieho milosrdenstva Svinia Nezaradené ŽIVÝ, MŔTVY, VEČNÝ a ŽIVÉ SPOMIENKY

ŽIVÝ, MŔTVY, VEČNÝ a ŽIVÉ SPOMIENKY

ZMV.Infolist.2024


Drahí spolubratia,

Tvorivá skupina Poetica Musica ponúka aj v tomto pôstnom čase svoj minuloročný projekt „Živý. Mŕtvy. Večný“, ktorý je spojením knihy a hudobno-slovného albumu.

O publikácii

Kniha „Živý. Mŕtvy. Večný“ predstavuje 14 pôvodných autorských krížových ciest (2008-2020) − tematicky tradičnejších, ale aj umeleckých, ktoré sa dotýkajú súčasného človeka a jeho otázok ohľadom zmyslu putovania a života vo viere, otázok samoty, modernej chudoby, príbehov svätcov aj biblických postáv, ktoré nám neustále nastavujú zrkadlo…

Krížové cesty pokrývajú Pôstne obdobie a Veľký týždeň, teda dni od Popolcovej stredy až po Veľký piatok. Nie sú usporiadané náhodne, ale s ohľadom na evanjeliá, prednášané v konkrétne vybrané dni počas všetkých troch liturgických rokov a sú odporúčané tak, aby pomohli veriacim lepšie sa počas Pôstneho obdobia pripraviť na prežívanie veľkonočných tajomstiev.

O CD albume

Súčasťou knihy je aj CD album s rovnomenným názvom, ktorý predstavuje krížovú cestu Živé spomienky, kompletne narozprávanú, pretkanú pätnástimi piesňami.

Špecifickou novou ponúknutou piesňou je pieseň „Krížová“, ktorej jednotlivé slohy vždy uvádzajú zastavenia krížovej cesty. Túto pieseň v knihe možno nájsť v dvoch textových alternatívach − v závislosti od obsahu zastavení.

O cene

Dielo „Živý. Mŕtvy. Večný“ je k dispozícii v cene 15€. Táto suma je symbolická – 1€ za každú krížovú cestu a 1€ za CD. Publikáciu si možno objednať na: www.poeticamusica.net/ponuka alebo vyžiadaný počet kníh viem priniesť osobne.


S pozdravom


Martin Gnip, farár Budimír, koordinátor Tvorivej skupiny Poetica Musica


WWW.POETICAMUSICA.NET / 0908 322 453

ZMV.Infolist.Program.KC


Drahí spolubratia,


po minuloročných pozitívnych pôstnych skúsenostiach a ohlasoch z farností v Košiciach a okolí aj v tomto roku Tvorivá skupina Poetica Musica ponúka v rámci pôstnych dní komorné uvedenie krížovej cesty "Živé spomienky".


Krížová cesta Živé spomienky je súčasťou knižno-hudobného diela "Živý. Mŕtvy. Večný", ktoré Poetica Musica uviedla do života s riadnym schválením otca arcibiskupa Mons. Bernarda Bobera už minulého roku.


Autorské texty pobožnosti sú pretkané 16 pôvodnými piesňami. Text zastavení je koncipovaný ako uvažovanie a spomínanie Krista na rôznych ľudí a rôzne udalosti jeho verejného účinkovania.


S celou kapelou je možné vypočuť a pozrieť si túto krížovú cestu na YouTube TV Lux. Do farností však prichádza Poetica Musica komorne – len v obsadení klavír, spev a hovorené slovo. Samotná modlitba trvá približne 65 min.


Živé spomienky môžu byť príležitosťou ako umocniť prežívanie Pôstneho obdobia aj vo vašej farnosti, zároveň že toto umelecké spracovanie rezonovať aj v rámci roka kresťanskej kultúry.


V prípade záujmu nás kontaktujte na t.č. 0908 322 453 alebo na poetica.musica@gmail.com.

Viac informácií o diele nájdete na www.poeticamusica.net S pozdravom


Tvorivá skupina Poetica Musica


www.poeticamusica.net / 0908 322 453